PDFpen

PDFpen 6.0.5

PDF editor met OCR-functionaliteit

VOOR

  • Veel bewerkingsfuncties
  • Voeg ook handtekening of afbeelding toe
  • Leest gescande tekst mbv. OCR-technologie

TEGEN

  • Verstopte functies
  • Met muis door tekst scrollen niet mogelijk

Excellent
9

Met de probeerversie van PDFpen bewerk je pdf-documenten door bijvoorbeeld tekst te wijzigen of een handtekening toe te voegen. De software ondersteunt zelfs Optical Character Recognition (OCR), waardoor je met PDFpen zelfs ingescande tekst bewerkt.

Op de Mac lees je pdf'jes wel eenvoudig met de interne pdf reader of Adobe Reader, maar zo'n bestand bewerken is andere koek. PDFpen schiet je hierbij te hulp. Boven geopende documenten vind je een werkbalk met knoppen voor verscheidene bewerkingsfuncties. Zo voeg je simpel een aantekening of afbeelding toe. Ook maak je van een woordje een klikbare web-link of markeer je een zin door de achtergrond te kleuren. Selecteer een passage en je vervangt de tekst zelfs door je eigen geklets.

PDFpen bevat bovendien OCR-functionaliteit, wat vrij uitzonderlijk is voor pdf-programma's. De applicatie herkent daarbij niet alleen wereldtalen maar ook ons geliefde Nederlands. Tijdens onze test zette PDFpen een ingescand A4'tje probleemloos om naar een bewerkbaar pdf-document. Een mindere kant van PDFpen is de onduidelijkheid van enkele titelloze knopjes. Helaas is het ook niet mogelijk door documenten te scrollen of functies te bereiken via een rechtsklik op geselecteerde tekst.

Handtekeningen of digitale stempels toevoegen aan documenten, fouten markeren in de opdracht van je studenten of opmerkingen plaatsen voor je werkpartner: met PDFpen kan het allemaal. De applicatie is dan ook een echte aanrader als je pdf'jes moet bewerken.

Meeste downloads Utilities & Tools voor mac

Meer
PDFpen

Download

PDFpen 6.0.5

Beoordelingen about PDFpen

  • door Anonymous

    Deze aplicatie is helemaal niet gratis.
    Na installatie blijkt deze software helemaal niet gratis te zijn. Worde...   Meer